• Blog
  • Projectes
  • Mou-te pel zero a Mancomunitat La Plana | Tona i Taradell

Mou-te pel zero a Mancomunitat La Plana | Tona i Taradell

Llancem una campanya de reptes que promouen l'economia circular als habitants de Tona i Taradell
Logo Mancomunitat la Plana

Client

Mancomunitat La Plana

La Mancomunitat La Plana és un organisme públic supramunicipal que està formada per 12 municipis amb una població total de 34.934 habitants.

En aquesta ocasió ens van demanar la ideació, el llançament i la comunicació d’una campanya per promoure el comerç local i la reducció de residus a Tona i Taradell.

Amb aquesta campanya de Mou-te pel zero a Tona i Taradell vam organitzar 4 activitats d’educació ambiental i vam proposar 30 reptes als seus habitants i entre tots els participants sortegem 20 Targetes regal de 50 € per consumir als comerços sostenibles dels dos municipis.

Objectius

Objetivos de Desarrollo Sostenible nº 11 Ciudades y comunidades sostenibles

ODS 11 | Ciutats i 

comunitats sostenibles

Canvi d'habits

Conscienciació ambiental

Mitjançant l’educació ambiental i la gamificació volem que s’entengui bé la problemàtica dels residus i com solucionar-la.

Objetivos de Desarrollo Sostenible nº 12 Producción y consumo responsables

ODS 12 | Producció i

consum responsables

Foto de un comercio local

Reducció i prevenció de residus

Promoure hàbits de consum responsable i sostenible mitjançant reptes

Objetivos de Desarrollo Sostenible nº 13 Acción por el clima

ODS 13 | Acció pel clima

 

Generar conciencia ambiental

Aplicacions pràctiques

Mitjançant l’acció directa els participants poden posar en pràctica diverses accions ja sigui a casa oa la feina. 

Què es va fer?

· Visita als comerços de Tona i Taradell a l’inici de la campanya per lliurar cartells i fulletons

· Publicació d’inici de campanya a les xarxes socials

· Creació de pàgina web amb informació de la campanya, reptes i premis: https://www.moutepelzero.cat/mancomunitat-la-plana/

· Organització de tres activitats d’educació ambiental:
· Taller de Furoshiki amb Esther Peñarrubia
· Taller sobre aparadorisme sostenible amb Bibiana Becerra
· Showcooking de cuina d’aprofitament

· Publicitat a Instagram per incentivar la participació

· Enviament de 2 newsletters a tots els usuaris registrats

· Publicació de falca publicitària al9nou

Taller Furoshiki

Imagen del taller de Furoshiki

Vídeo Resum de la campanya

Per què una campanya de promoció del comerç local i reducció de residus?

Una campanya com Mou-te pel zero té molts beneficis tant a nivell ambiental com social i econòmic. 

✅ Per tenir cura del medi ambient

· Amb les activitats i els reptes reduïm els residus que generem. 

· Promovent la compra de productes a granel o en envasos reutilitzables evitem molts residus com a plàstics d’un sol ús. 

✅ Per enfortir l’economia local 

· Comprar als comerços de proximitat dóna suport a un consum local i genera ocupació en un entorn proper. 

✅ Impulsar un model més sostenible.

· Fomentar el consum responsable és clau per transicionar cap a l’  economia circular on es prioritza la reducció, la reutilització, la reparació i, finalment, el reciclatge.  

Noticies relacionades

Xerrada del residu al recurs per a Universitat Ritsumeikan

La xerrada "Del Residu al Recurs", realitzada per a estudiants de la Universitat de Ritsumeikan, una institució japonesa líder en sostenibilitat, va tenir com a objectiu inspirar la propera generació a adoptar la mentalitat d'Economia Circular.

Auditoria de residus per a Calmell Group

A través de la planificació, recol·lecció i anàlisi a les seves naus industrials, la companyia va desenvolupar un pla d'implementació en coordinació amb els seus equips, fomentant dinàmiques de millora sostenible. Aquesta auditoria en reforça l'aposta per l'eficiència, el compliment normatiu i la reducció de la petjada ambiental.

Formació en malbaratament alimentari per a Hotel Tarida Beach

Insotel Group reforça el seu compromís ambiental implementant el sistema Effiwaste per reduir el malbaratament alimentari. Amb el suport de Go Zero Waste, es va formar el personal de l'hotel en sostenibilitat, normativa vigent i estratègies pràctiques per mesurar, analitzar i reduir residus, alineant-se amb els ODS 11, 12 i 13.